Musaca de cartofi

de diana_k in Porc, 14 Feb 2013 | 6189 vizualizari

 

Musaca de cartofi pentru toti gurmanzii :P

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi
  • 200g smantana
  • 4 oua

pentru sos ragu:

  • 2 linguri de ulei
  •  2 cepe
  • 1 morcov mai mic
  • 4 linguri pasta de rosii sau 1/4 l suc de rosii
  • 500g carne macinata porc, vita sau amestec
  • sare, piper, busuioc, patrunjel verde, 2 foi de dafin

pentru uns vasul:

  • putin unt si 2-3 linguri pesmet

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii pentru musaca se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase.

Ceapa se taie marunt, morcovul se rade, ardeiul se taie cubulete.
Se caleste ceapa in ulei incins pana devine sticloasa, apoi se adauga carnea, se amesteca bine si se tine pe foc pana isi schimba culoarea. Se pune morcovul si ardeiul, se potriveste de sare si piper, se pune si busuiocul, foile de dafin, patrunjelul tocat. Se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit adaugand apa la nevoie, dar nu foarte multa, compozitia trebuie sa scada spre final.

Cand carnea este fiarta se opreste focul si se lasa la racit, apoi se amesteca cu 2 linguri din pasta de rosii, 2 oua batute si smantana...nu uitati sa scoateti foile de dafin.
Vasul care va merge la cuptor se unge cu unt si se presara pesmet.
Asezam in straturi cartofi taiati felii si compozitia de carne. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Se bat celelalte doua oua impreuna cu pasta de rosii apoi se toarna peste cartofi, se presara putin pesmet.
Optional se poate rade cascaval peste musaca si pune bucatele de unt.
Se da vasul la cuptor si lasam cam 30-40 minute pana se rumeneste frumos si se incheaga bine musacaua.

TIPS-URI

1

o musaca delicioasa poate fi preparata si cu vinete in loc de cartofi, feliate si calite usor, condimentate apoi scurse bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Angelina_Elena 1

14.02.2013, 18:21

Sim0na 1

14.02.2013, 19:43

De cand n-am mai facut!

Doinavar 1

15.02.2013, 11:27

Foarte buna musacaua ta, n-am mai facut de mult. Mi-ai facut pofta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc